NEALA Nordic Mahogany Pennies Apple
SE16780/2022

e: Grove Creek's Dream Oh Calcutta
u: East Meadows April

Höfter: -
CLAD: Hereditärt fri
PRA (rcd4): Hereditärt fri

Det är så roligt att få följa Neala från dag ett, det är ändå lite speciellt. Hon är en lyhörd, säker, rolig och busig tjej som nu är nästan lika stor som "farbror" Logan. Dom två leker fortfarande timvis per dag och det ligger leksaker överallt.

Träning, promenader, trimbordet, badkaret, saxar och borstar är nemas problemas. Mat är jättegott och vi får veta när hon tycker det går för långsamt.

Neala gjorde debut i utställningsringen (SKK-inoff i Kolsva, Köpings Kennelklubb) när hon bara var fyra månader och några dagar gammal. Hon imponerade på både oss och på domarna. Hon lyckades bli BIR-valp, BIG1-valp och ta sig till BIS-final.

Debuten i officiella sammanhang blev den interationella SKK-utställningen i Västerås. Där vann hon över kullbrorsan Oden och dom blev BIR och BIM-valpar. I augusti packade vi in oss i bilen och åkte till Bornholm. Där blev Neala BIR-valp i dagarna två med betyget "särskilt lovande". Så himla roligt och hon är så cooool! Fler BIR-valp placeringar blev det och i Gimo var hon utplockad bland dom bästa sex valparna i stora finalen.

I oktober kom debuten i officiell juniorklass på den internationella SKK-utställningen i Sundsvall. Hon fick betyget excellent och en jättefin kritik trots att hon bara var nio månader och två dagar. Hon har följt upp sitt första Excellent med detta toppbetyg även på hundmässan i Stockholm och på MyDog i Göteborg. Där lyckades hon även ta sitt första CK, i juniorklass och innan hon fyllt ett år.

Tiden går så fort och Neala deltog i ungdomsklass för första gången i Gimo, internationell SKK-utställning, maj 2023. Där fick hon återigen ett CK och placerade sig som tredje bästa tik (av 17 tikar). Vi är så stolta så vi nästan spricker!

Hon är så fin och vi ser att hon har potential att ta världen med storm – men det ska fortfarande vara rooooligt och får inte bli ett tvång!

 

 

© Nordic Mahogany