Är du sugen på att köpa en valp?

Vi har höga krav på våra valpköpare. Detta är för allas bästa, både för våra hundar och för er husfrid. Vi vill att man ska vara fullt införstådd med vad man tar sig an när man väljer att ta in ytterligare en individ i familjen. En hund vill vara en del av familjeflocken och mår inte bra av att vara förvisad till kulisserna.

Det ni kan förvänta er av oss vid ett valpköp är att valparna är minst åtta veckor innan flytt. De är registrerade i Svenska Kennelklubben (SKK), chipmärkta och har ett veterinärbesiktningsintyg som är max sju dagar gammalt. De är naturligtvis även vaccinerade och avmaskade.

SKK’s regler följs, och vid leverans får man SKK’s köpeavtal, startpaket med valpfoder och små tillbehör samt tre års försäkring mot dolda fel i Sveland.

Naturligtvis kan man även förvänta sig livslångt råd, stöd och support av oss.

Vi vill att ni funderar över och är beredda att svara på följande punkter om ni vill köpa valp av oss:

  • Varför vill du skaffa en hund?
  • Hur gammal kommer hunden vara när den måste vara ensam för första gången?
  • Var ska hunden tillbringa dagarna när du är på jobbet?
  • Vad kan du erbjuda en hund?
  • Hur ser din livssituation ut (- vi dömer inte någons livsval, vi vill bara veta att det finns en rimlig plan för att orka med en bebis i huset)?
  • Är du införstådd med pälsvården en setter kräver?
  • Hur ställer du dig till att höftledsröntga din hund?
  • Hur ställer du dig till kastrering av hund?

Det är inte så att vi har för avsikt att skrämma bort någon. Vi vill bara minska risken för att du ska få en chock av vad det innebär att få hem en valp och detta är saker du kommer tvingas att ta ställning till när du har en hund i hemmet.

Det kanske inte är så att vi kräver en avlagd rapport… Men för att er start på livet med hund ska bli så fantastiskt som det ska vara, behöver ni fundera på ovanstående innan ett valpköp. Vi tillämpar oss rätten att välja valpköpare!

 

Frågor? Du vet var vi finns.

 

Den 13 januari 2022 fick Pennie sin första kull
(läs mer om den här)
.

 

 

© Nordic Mahogany