PENNIE East Meadows April
SE28200/2019

e: Fairhaven Xscape
u: East Meadows She

Höfter: B/B
CLAD: Hereditärt fri
PRA (rcd4): Fri

Pennie, Pennie, tjejen som charmade sig in i våra hjärtan. Det var inte planerat att hon skulle flytta till oss på heltid men det blir inte alltid som man tänkt ... så även om det var olyckliga omständigheter som gjorde att hon kom hit, så blev det väldigt bra!

På Nyårssjärnan (arrangerad av Södermanlands Kennelklubb i Eskilstuna) december 2019 blev Pennie Bästa Valp och vann även gruppen. 2020 var det Coronaepedemin som var på allas läppar och utställningarna lyste med sin frånvaro. Pennie deltog i årets enda ISF-utställning (i Kristinehamn) och där blev hon placerad tvåa i unghundsklassen - enbart slagen av dagens BIR-hund. Vi var så nöjda med hennes insats!

2021 har också varit speciellt men Pennie har ställts ut på fyra officiella SKK-utställningar under året. Samtliga med högsta betyget Excellent. På den internationella SKK-utställningen i Högbo Bruk blev hon placerad som tredje bästa tik och på den internationella SKK-utställningen i Leksant blev hon bästa tik, BIM, och fick sitt första CACIB. En riktig bedrift!

2022 fick Pennie en helt underbar kull med valpar, åtta hanar och fyra tikar. Hon var en så duktig mamma och hon håller fortfarande koll på dotter Neala som bor kvar här i huset. Vi ställde knappt ut Pennie under 2022 men i oktober fick hon följa med till SKK internationella i Sundsvall. Där vann hon den största tik-öppenklassen för året men hon orkade inte riktigt ta sig till final.

2023 har börjat väldigt bra! På den internationella SKK-utställningen under MyDog vann hon återigen öppenklassen och placerade sig som andra bästa tik med ett reserv-CACIB. I Askersund vann hon öppenklassen igen och med sig fick hon ett recerv-CACIB som kommer omvandlas till ett CACIB.

Hon är den av våra hundar som är mest uppmärksam på omgivningen och är man springande katt eller hoppande ekorre så ska man nog passa sig en aning.

Hon är en tjej som är lätt att tycka om och hon har redan en växande grupp beundrare!

 

© Nordic Mahogany