EDDIE Ethelred's Dun Bheagan
SE14569/2014

e: Fairhaven Love Child
u: Copper's Såpbubbla

Eddie är den lugna, omtänksamma, lite blyga killen som alla förälskar sig i. Att han är så enormt söt, nästan lite feminin med sina långa öron gör inte saken sämre.

Första skrämselskottet fick vi när han vid 12 veckors ålder reagerade starkt på vaccinationssprutan och hamnade på specialistdjursjukhuset i Strömsholm i flera dagar. Magen fortsatte att besvära men med strikt diet och lagom med motion så fick vi den hyfsat under kontroll.

Vi provade på att ställa ut honom på några ISF-utställningar och det gick ganska bra, med flera andraplaceringar och CK men han gillade det inte speciellt. Det är det där med uppmärksamheten och okända människor som ska på och ta i honom … nej inte riktigt hans grej! Annat är det när vi övar hemma, då är han med på noterna.

Andra smällen kom efter en fästingkur med Bravecto. Han reagerade starkt och fick inflammation i lederna (Autoimmun Polyartrit). Ett år av minskade doser av kortison följde men han piggade så sakteliga på sig …

Men i mars 2019 kom det första Epilepsianfallet. Flera följde och en utredning gjordes och han sattes på epilepsimedicin.

Peppar, peppar men sedan han började med den så har han fått vara anfallsfri och nu är han pigg och glad – men går på regelbundna kontroller.

 

© Nordic Mahogany